ГоловнаСуспільствоПодії

МВС розглядає 4 основні версії масових заворушень в Одесі 2 травня

Слідство схиляється до версії про провокації радикалів

МВС розглядає 4 основні версії масових заворушень в Одесі 2 травня
архив
Фото: dumskaya.net

Міністерство внутрішніх справ розглядає чотири основні версії масових заворушень в Одесі 2 травня.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра внутрішніх справ, начальник Головного слідчого управління МВС Віталій Сакал.

Зокрема, відомство розглядає такі версії: замовлення екстремістських груп для дестабілізації ситуації в державі, замовлення керівників місцевих органів влади та правоохоронних органів Одеської області для дискредитації чинної влади, зіткнення футбольних уболівальників та провокації радикально налаштованих осіб.

При цьому заступник міністра зазначив, що слідство схиляється до версії про провокації радикалів.

За словами Сакала, під час розслідування призначено 200 експертиз, для розслідування залучено 200 співробітників правоохоронних органів, у тому числі 146 слідчих.

Окрім того, він зазначив, що 22 підозрюваних перебувають в активному відпрацюванні, включаючи депутатів Одеської обласної та міської рад.

Сакал повідомив, що найближчим часом їм оберуть запобіжний захід або ж, у разі ухиляння від слідства, їх оголосять у розшук.

Наразі 12 осіб заарештовано, вони перебувають у СІЗО, для 5 підозрюваних суд обрав запобіжний захід - домашній арешт.

Також заступник міністра підкреслив, що 18 травня затримали підозрюваного у масових заворушеннях та завданні вогнепальних ушкоджень, якого згодом перевезли до Києва.

У понеділок, 19 травня, Печерський районний суд Києва ухвалить рішення про обрання йому запобіжного заходу.

Раніше, у понеділок, МВС заявило, що 32 активісти в одеському Будинку профспілок загинули від хлороформу. Нагадаємо, всього внаслідок масових заворушень і пожежі в Будинку профспілок в Одесі 2 травня загинули 48 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram