ГоловнаСуспільствоПодії

МЗС закликало світову спільноту перешкодити зриву Росією виборів 25 травня

У міністерстві заявили, що РФ демонстративно продовжує вести антиукраїнську діяльність

МЗС закликало світову спільноту перешкодити зриву Росією виборів 25 травня
Фото: uk.wikipedia.org

МЗС України закликало міжнародну спільноту вжити всіх можливих заходів, аби перешкодити зриву російською стороною волевиявлення українського народу 25 травня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

"Тоді як Україна й інші учасники Женевського процесу роблять усе можливе для захисту життя людей і деескалації ситуації в окремих районах на сході держави, Росія залишається єдиною серед підписантів заяви, хто не зробив жодного кроку в цьому напрямку і продовжує цинічно дестабілізувати становище. Жодні обіцянки президента Росії Володимира Путіна не підкріплені реальними діями", - йдеться в повідомленні відомства.

На думку МЗС, РФ демонстративно зосереджує війська на кордоні з Україною, підтримує і координує діяльність терористичних угруповань, відмовляється засудити здійснювані ними вбивства, тортури і захоплення адміністративних приміщень, а також нарощує агресивну риторику проти України.

У зв'язку із цим МЗС закликає міжнародну спільноту об'єктивно оцінювати процеси взаєморозуміння та безпеки в Україні, не піддаватися тотальній брехні російської пропаганди і вжити проти Москви всіх можливих рішучих скоординованих і консолідованих заходів, щоб зупинити агресора і не дати йому зірвати процес волевиявлення українського народу.

17 травня в Харкові пройшов Другий загальнонаціональний круглий стіл національної єдності. У міністерстві наголосили, що цей діалог свідчить про готовність української влади відкрито обговорювати гострі проблеми суспільства і загальну прихильність до справи національної згоди й об'єднання широких відповідальних політичних і громадських кіл України, а також є проявом послідовного виконання Україною Женевських домовленостей від 17 квітня цього року.

Нагадаємо, перший тур виборів п'ятого президента України призначено на 25 травня. У виборах візьме участь 21 кандидат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram