ГоловнаСуспільствоПодії

"Прем'єр" ДНР: "На території республіки вибори не відбудуться"

Бородай пригрозив припинити роботу ПриватБанку в ДНР

"Прем'єр" ДНР: "На території республіки вибори не відбудуться"
Самопровозглашенное правительство ДНР
Фото: EPA/UPG

"Прем'єр" самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай заявив, що в ДНР не працюватиме ПриватБанк, не пройдуть президентські вибори, а випускники ВНЗ отримуватимуть дипломи російського зразка. Про це він сказав на прес-конференції в Донецьку, повідомляє 17 травня "ОстроВ".

Відповідаючи на запитання журналістів про те, які банки будуть працювати в ДНР, він відповів, що "ПриватБанк Ігоря Коломойського не буде працювати - це точно".

Щодо дипломів вищих навчальних закладів, "прем'єр" наголосив: "Усе залежить від наших домовленостей з Росією. Я сподіваюся, що скоро дипломи будуть російського зразка".

Крім того, він запевнив представників ЗМІ, що президентські вибори 25 травня на території ДНР проводити не будуть. Причому їхній зрив, за його словами, здійснюється мирно. "Багато дільниць уже закрилися, і комісії не працюють. Їм (людям - "ОстроВ") це просто нецікаво", - сказав Бородай.

"Ми нічого не збираємося з ними (з виборами - "ОстроВ") робити - їх просто не буде", - додав він.

Нагадаємо, раніше в суботу "прем'єр-міністр" ДНР заявив, що переговори з Києвом почнуться тільки після виведення українських військ з території республіки, а майно деяких олігархів буде конфісковано. Крім того, він визнав, що сценарії в Криму та на сході України готувала одна команда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram