ГоловнаСуспільствоЖиття

Меджліс скасував масові акції у центрі Сімферополя 17 та 18 травня

Заходи були присвячені пам'яті жертв Депортації кримськотатарського народу

Меджліс скасував масові акції у центрі Сімферополя 17 та 18 травня
Флаг Украины над зданием Меджлиса
Фото: QHA

Меджліс кримськотатарського народу відмовився від проведення масових акцій у центрі Сімферополя 17 та 18 травня. Про це повідомила прес-служба Меджілісу.

На позачерговому засіданні 17 травня Меджліс розглянув питання проведення траурних заходів 17 та 18 травня, ухваливши, що у центрі Сімферополя ніяких масових акцій в ці дні не проходитиме.

17 травня акція-реквієм "Запали вогник у своєму серці" не відбудеться.

Меджліс визначив наступний порядок заходів 18 травня 2014: з 8:00-9:30 провести траурні заходи у селищах та селах, за погодженням з органами місцевого самоврядування. А з 11:00 до 13:00 провести заходи в районних центрах, за погодженням з органами місцевого самоврядування.

У Сімферополі місцями проведення заходів будуть: сквер на залізничному вокзалі та парк "Салгірка", де знаходяться пам'ятні камені, присвячені депортації.

Також, починаючи з 13:00 у мікрорайоні Акмечеть міста Сімферополя (біля Джамі), пройде Всекримський жалобний молебень (дуа), присвячений пам'яті жертв Депортації кримськотатарського народу.

Раніше Меджліс заявив, що заборона Глави Радміну Криму Аксьонова на масові акції у регіоні до 6 червня суперечить указу Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram