ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала заступника голови ДержНС за підозрою в хабарництві

Чиновник вимагав від підприємця мільйон гривень

СБУ затримала заступника голови ДержНС за підозрою в хабарництві

Служба безпеки України зафіксувала вимагання й отримання хабара заступником голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що 14 травня директор приватної комерційної фірми, громадянин "Ч" у приміщенні службового кабінету заступника голови ДержНС "Н" передав чиновникові неправомірну вигоду за сприяння у здійсненні підприємницької діяльності, зокрема за підписання актів приймання в експлуатацію систем протипожежного захисту ТРЦ у місті Луцьку", - йдеться в повідомленні.

Частина хабара в розмірі близько 200 тисяч гривень була захована в портфелі під особистим столом чиновника в його службовому кабінеті. Загальна сума, яку вимагав чиновник, мала становити мільйон гривень, решту суми підприємець мав передати найближчим часом.

У СБУ зазначають, що працівники Дарницької військової прокуратури розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України. Тривають слідчі дії.

Справа перебуває під особистим контролем голови СБУ. Служба продовжує роботу над виявленням і припиненням фактів корупції в органах державної влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram