ГоловнаСуспільствоЖиття

Підполковник міліції, який розганяв Майдан, став відповідальним за безпеку в столиці

Сергій Бойко отримав замість люстрації підвищення

Підполковник міліції, який розганяв Майдан, став відповідальним за безпеку в столиці
Сергей Бойко
Фото: стоп-кадр видео Андрей Дзиндзи

Підполковника МВС Сергія Бойка, який керував розгоном Майдану 30 листопада, призначено заступником начальника Головного управління - начальника міліції громадської безпеки ГУ МВС України в Києві. Про це повідомила організація "Дорожній контроль" з посиланням на офіційний сайт МВС України.

До останнього призначення, яке відбулося 18 квітня, Бойко служив начальником відділу забезпечення масових заходів у тому ж Управлінні громадської безпеки столиці. Саме він у листопаді 2013 року керував силовим монтажем новорічної ялинки на Майдані Незалежності, який став причиною подальшого розгону студентів, - зазначає "Дорожній контроль".

"Під час представлення його на колегії МВС України у м. Києві підполковник міліції Бойко Сергій Олексійович пообіцяв докласти максимум зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях столиці", - йдеться на сайті МВС.

"Дорожній контроль" пропонує подивитися власний сюжет від 23 листопада 2013 р., на якому Бойко продемонстрував свою здатність до забезпечення правопорядку в місті. Активно виконуючи доручення екс-міністра Захарченка, міліціонер, до того ж, вживав у спілкуванні з журналістом "ДК" нецензурну лайку.

Сергій Бойко входить до люстраційного списку осіб, відповідальних за побиття учасників мітингу за євроінтеграцію в Києві в ніч проти 30 листопада.

Бойко при установке ёлки на Майдане Независимости

Як повідомляли, в квітні ТСК завершила розслідування розгону Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram