ГоловнаСуспільствоЖиття

У Житомирській області з 2-х військчастин втекли 102 солдати

Військовослужбовців призвали до лав ЗСУ під час часткової мобілізації

У Житомирській області з 2-х військчастин втекли 102 солдати
Фото: ursa-tm.ru

У Житомирській області 102 військовослужбовці, які були призвані до лав Збройних сил України під час часткової мобілізації, самовільно залишили військові частини.

Про це повідомляє офіційний сайт Житомирської міської ради.

"Т.в.о. командира військової частини А1494 полковник Р.С.Волков звернувся до міської влади з проханням оприлюднити списки військовослужбовців, яких призвали до лав Збройних сил України під час часткової мобілізації на особливий період, та самовільно покинули військову частину", - йдеться у повідомленні.

"В умовах складної військово-політичної ситуації, у той час, коли вирішується доля України, ці військовослужбовці самовільно залишили розташування військових частин, демонструючи цим своє байдуже ставлення до ситуації, яка сформувалася у державі. З метою демонстрації їх ганебного вчинку прошу опублікувати ці списки у місцевих та обласних друкованих виданнях, сповістити органи влади за місцем їх проживання", - цитує Волкова сайт міської ради.

На сайті також оприлюднений список із 102 прізвищ військовослужбовців військової частини А0409 (м. Новоград-Волинський) і військової частини А3091 (м. Бердичів), які були покликані під час часткової мобілізації на особливий період та які самовільно покинули свою військову частину.

Згідно з інформацією, військовослужбовці частини А0409 були зараховані 18-20 березня і 69 осіб залишили частину 1-2 травня. У військовій частині А3091 військовослужбовці, зараховані в частину 19-21 березня, залишили частину 29 березня.

Нагадаємо, 2 березня в Україні була оголошена загальна мобілізація населення у зв'язку з загрозою військового втручання з боку Росії.

17 березня виконуючий обов'язки президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав указ про часткову мобілізацію.

6 травня народні депутати України на закритому засіданні підтримали рішення про продовження мобілізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram