ГоловнаСуспільствоПодії

Начальника маріупольської міліції Андрущука звільнили з полону (оновлено)

Міліціонер перебуває у важкому стані

Начальника маріупольської міліції Андрущука звільнили з полону (оновлено)

Начальника маріупольського міськуправління міліції Валерія Андрущука, захопленого терористами в Маріуполі 9 травня, звільнено.

"Звільнили захопленого 9 травня в Маріуполі Валерія Андрущука. Дай Бог йому здоров'я! Спасибі всім, хто допоміг", - написав на своїй сторінці у "Фейсбуці" міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Раніше про звільнення Андрущука повідомив народний депутат Олег Ляшко й зазначив, що він перебуває у важкому стані.

"Спільними зусиллями вдалося звільнити з полону диверсантів нашого Героя, начальника УВС міста Маріуполя, справжнього патріота Валерія Андрущука. Він живий, але в дуже важкому стані: черепно-мозкова травма, забій головного мозку, поламані ребра, багато гематом на тілі. Сподіваюся, він скоро одужає", - написав Ляшко в "Фейсбуці".

Раніше низка ЗМІ повідомляли про те, що сепаратисти нібито стратили Андрущука і його нібито знайшли повішеним у Маріуполі - однак Ляшко, який перебуває в місті з бійцями АТО, спростував ці чутки. Він також повідомляв, що сепаратисти вимагали грошей за звільнення міліціонера.

Андрущука викрали 9 травня під час протистоянь в місті. 1 травня до нього приїжджали сепаратисти, представники так званої Донецької народної республіки і вимагали, щоб він причепив собі на одяг георгіївську стрічку і присягнув на вірність Донецькій республіці, але Андрущук відмовився.

Як повідомляли, в результаті бою силовиків і терористів в Маріуполі 9 травня 9 осіб загинули, ще 42 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram