ГоловнаСуспільствоЖиття

2,5 млн осіб брали участь в опитуванні про приєднання Донецької та Луганської областей до Дніпропетровської

Працювало понад 40 виборчих дільниць

Під час територіального опитування "За мир, порядок і єдність" (за об'єднання Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей) проголосували майже 2,5 млн осіб. Такі попередні дані надала комісія з організації заходу, повідомляє "Радіо Свобода".

Зокрема, комісія підрахувала, що в Луганській області в опитуванні брали участь більш ніж 975 тис. людей, у Донецькій - 1 млн 467 тис. Голова комісії Михайло Лисенко наголосив, що не всі дільниці встигли відзвітувати про кількість голосуючих, дані уточнюватимуть.

Загалом, за даними комісії, опитування-референдум проводили на більш ніж 40 дільницях, розташованих у Донецькій (міста Єнакієве, Ясинувата, Волноваха, Авдіївка, Новоазовськ, Дебальцеве та ін.) і Луганській (Алчевськ, Стаханов, Рубіжне, Сіверськодонецьк, Сватове, Кремінна та ін.) областях. Окрім стаціонарних, були задіяні пересувні контейнери для голосування.

Раніше близько 100 територіальних громад Донбасу звернулися до Верховної Ради України з проханням про приєднання їх до Дніпропетровської області.

Як повідомляли, в Донецькій і Луганській областях сьогодні, 11 травня, відбувся опитування-референдум за об'єднання Дніпропетровської, Донецької та Луганської областей, ініційований губернатором Дніпропетровської області Ігорем Коломойським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram