ГоловнаСуспільствоПодії

Київські телеканали відновили мовлення, - Сюмар (Оновлено)

На думку заступниці голови РНБО, це була диверсія

На місце займання кабелю КРРТ поблизу телецентру на Дорогожичах у Києві прибули дев'ять пожежних машин, але наразі вони не можуть гасити пожежу, оскільки чекають, що "Київенерго" вимкне високу напругу.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій кажуть, що від силового кабелю, який там проходить, залежать кілька лікарень, зокрема відділення нейрохірургії, інформує "Інтерфакс-Україна". При цьому в ДержНС пообіцяли знеструмити кабелі до 10:30. Також стало відомо, що мовлення телеканалу "Інтер" відновлено о 8:47 завдяки технічній дирекції телеканалу "Інтер". Трансляція триває за тимчасовою схемою.

У зв'язку із загрозою знеструмлення Київського телецентру, його перемкнули на резервні лінії. За оперативною інформацією ВАТ "Київенерго", в м. Києві відключень абонентів від електропостачання немає.

До гасіння пожежі залучено підрозділи ДСНС України - 10 відділень на основній та спеціальній техніці.

Нагадаємо, українські телеканали "Інтер", "Перший національний", "Мега", "Ентерфільм", К1, К2, НТН, "Гамма" і Хsport припинили мовлення о 4 ранку. Головна причина - займання кабелю, який з'єднує будівлі Національної телекомпанії України з телевежею в Києві. Також не працює третина радіостанцій. Причиною займання очевидці називають кинутий у колодязь з оптоволоконними кабелями коктейль Молотова.

Оновлення. Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Вікторія Сюмар заявляє про відновлення ефірного мовлення низки телеканалів у Києві.

"За попередньою інформацією, підпалили кабелі в колодязі, доступ до якого є з вулиці, кинувши всередину запальну суміш. Знають про такі колодязі тільки профі... Класична диверсія. За кілька годин локалізували пожежу і відновили мовлення телеканалів. Усі вже в ефірі", - зазначила Сюмар на своїй сторінці у Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram