ГоловнаСуспільствоЖиття

Антитерористична операція перетворюється на фарс, - Тимчук

Експерт зазначає, що активізація АТО "дивовижно" збіглася з прибуттям у зону проведення операції вищого керівництва

Антитерористична операція перетворюється на фарс, - Тимчук
Фото: EPA/UPG

Після недовгого періоду активізації антитерористичної операції з 4 травня настає період неприйнятного спадання активності силовиків.

Про це повідомив координатор групи "Інформаційне Опір" Дмитро Тимчук.

"За нашою інформацією, зважаючи на відсутність у зоні проведення АТО керівництва операції, знову величезною проблемою стають відсутність взаємодії між залученими підрозділами силових структур, відсутність бойових наказів і постановки завдань про застосування сил і засобів", - написав Тимчук у Facebook.

За інформацією Тимчука, під час нічного (із 3 на 4 травня) бою поблизу Костянтинівки підрозділ силовиків, зазнавши нападу терористів, озброєних зокрема й кулеметами та гранатометами, протягом 3 годин не міг отримати підкріплення на бронетехніці. У підсумку поранено 7 бійців спецпризначення СБУ.

Увечері 4 травня силовики покинули Краматорськ замість того, щоб закінчити операцію з його звільнення від терористів або щоб принаймні заблокувати місця їхнього перебування, вважає експерт.

"За таких умов АТО знову перетворюється на фарс. Що особливо неприйнятно на тлі прогнозованої активізації проросійських терористів напередодні 9 травня", - упевнений Д. Тимчук.

"Активізація АТО 1 травня дивовижно збіглася з прибуттям у зону проведення операції керівництва МВС, Міноборони й Адміністрації президента України. Однак дуже скоро операція знову почала пробуксовувати. На тлі цих "збігів" виникає все більше питань до керівництва АТО, яке чомусь знову перебуває поза зоною проведення операції", - пише він.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій заявив, що АТО будуть проводити і в інших містах, де життя людей перебуває під загрозою.

Нагадаємо, 2 травня в рамках активної фази АТО практично звільнили Слов'янськ Донецької області. Голова Антитерористичного центру Василь Крутов повідомив, що під час проведення АТО загинули 5 українських військових.

3 травня активна фаза антитерористичної операції проходила у Краматорську. Офіційно підтверджено загибель шести людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram