ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області сепаратисти захопили в полон шахтарів

Усього захопили шістьох людей, їхня доля невідома

У Донецькій області сепаратисти захопили в полон шахтарів
Фото: www.dtek.com

У Новогродівці Донецької області сепаратисти захопили шістьох людей, зокрема шахтарів.

Про це повідомила Незалежна профспілка гірників України, повідомляє "Радіо Свобода".

"Як розповіли голові Незалежної профспілки гірників України Михайлові Волинцю, сепаратисти в камуфляжі і масках увірвалися до них у будинок", - повідомили у профспілці.

Серед захоплених - гірник шахти "Росія", член НПГУ Олександр Вовк, підприємець Костянтин Мусейко, Ігор Братусь, дружина якого є членом Партії регіонів, член цієї ж партії Валерій Павлик, шахтар Гуров і громадянин Бубич.

За даними із сайту профспілки, у Костянтина Мусейка стріляли. Інформацію про поранення Мусейка підтверджує і нардеп "Батьківщини" Олександр Бригинець. Доля всіх захоплених невідома.

"Є інформація, що сьогодні в місті Антрацит Луганської області на території районної держадміністрації за другу добу вже сформована друга сотня з людей, яких озброїли автоматами й іншою вогнепальною зброєю. Це відбувається за підтримки голови райадміністрації Олександра Тимошенка, який, нагадаємо, 30 квітня у промові на місцевому телебаченні заявив, що передав райдержадміністрацію під охорону козакам із Росії", - розповіли у профспілці.

Раніше в Єнакієвому Донецької області проросійські активісти захопили металургійний завод холдингу Ріната Ахметова "Метінвест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram