ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти та Автомайдан спробували зупинити забудову Святошинського лісу

Комплекс будують на території військового протитуберкульозного шпиталю

У суботу у Києві, на вул. Львівській, 155 (Святошинський район) відбулася акція, метою якої задекларовано припинення забудови території військового протитуберкульозного шпиталю.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Організатор акції - громадська організація "Форум порятунку Києва", її підтримав Автомайдан.

Кілька десятків активістів цих організацій та місцевих жителів пікетували будівництво, кидали петарди, а через деякий час прорвалися крізь огорожу. Охорона сили не застосовувала, але викликала міліцію.

Зараз активісти намагаються поговорити з керівництвом забудовника.

Фото: forum.domik.ua

На території військового протитуберкульозного шпиталю Головне управління розвідки Міністерства оборони і забудовник вирубали столітні сосни та дуби на площі 4,5 гектари для будівництва більше десяти 24-поверхових житлових будинків (ЖК "Святобор").

Активісти вимагають скасувати дозвільні документи на будівництво та рішення Київради про виділення земельної ділянки під забудову.

Офіційно забудовником на Львівській, 15 є ТОВ "Інвест-Будресурс", але на сайті з продажу нерухомості забудовником названо девелоперську компанію UDP-Ukraine, яка, за даними "Форбс Україна", контролюється бізнесменами Андрієм Івановим та Василем Хмельницьким.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram