ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат Дениса Бугая впевнений, що справу його підзахисного незабаром закриють

На думку Фоміна, Бугая відпустили на свободу тому, що суд вже не перебуває під тиском влади

Адвокат Дениса Бугая впевнений, що справу його підзахисного незабаром закриють
Фото: Макс Левин

Адвокат Ігор Фомін впевнений, що справу проти Дениса Бугая закриють у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі LB.ua.

На думку Фоміна, суд відпустив Бугая з ізолятора тому, що він уже не знаходиться під тиском влади.

"Його звільнили сьогодні тому, що суд вже не перебуває під таким тиском, як це було при панові Кузьмині і Пшонці (Рінат Кузьмін і Віктор Пшонка, - ред). Сьогодні суд ухвалив законне рішення, він керувався не якимись вказівками і страхами, а, безумовно, законом, і він захистив сьогодні не тільки Дениса Бугая, а фактично адвокатуру. Адже неможливо допитувати адвоката як свідка за обставинами, які стали відомі йому у зв'язку з виконанням своєї діяльності, за яку він складав присягу, і яка є його конституційної роллю", - зазначив юрист.

Фомін також розповів про майбутній розвиток слідства.

"Безумовно, справа ще не закінчиться, ми чекатимемо. У нас є три повідомлення про підозру. Але ми дивитимемося, чим цю підозру обгрунтовують. На сьогодні я ще нічого не побачив - ні фактів, ні обставин. Я впевнений в тому, що цю справу закриють у зв'язку з відсутністю в діях Бугая складу злочину. Оскільки він жодних злочинів не скоював, я в цьому впевнений на сто відсотків", - підкреслив адвокат.

Денис Бугай - колишній голова наглядової ради "Брокбізнесбанку", президент Асоціації правників України, адвокат і партнер ЮК "Ващенко, Бугай та партнери". Був адвокатом українського медіа-олігарха Сергія Курченка.

Наприкінці березня 2014 року його затримали представники Генеральної прокуратури України за підозрою у скоєнні його підзахисним Курченком низки злочинів і помістили під варту як учасника "злочинного угруповання". Колеги-адвокати провели кілька акцій на підтримку Бугая.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram