ГоловнаСуспільствоЖиття

У Краснодоні знову з'явилися блокпости - на них чергують журналісти російських каналів

Робота місцевої шахти знову під питанням

У Краснодоні знову з'явилися блокпости - на них чергують журналісти російських каналів
Фото: cxid.info

Відновлена робота структурних підрозділів ПАТ "Краснодонвугілля" знову під загрозою.

Про це повідомляє "Схід-інфо".

На дорогах міста та під'їздах до шахт невідомі групи осіб сформували блокпости, які не пропускають робочі автобуси. При цьому вони провокують шахтарів, аж до погроз. Прикметно на постах стоять журналісти виключно російських каналів. Українські ЗМІ туди категорично не підпускають.

Джерела на шахтах оцінюють ймовірність виходу гірників на другу і третю зміну, як вкрай низьку.

На площі біля адміністративної будівлі ПАТ "Краснодонвугілля" також орудують провокатори. Від самого ранку група невідомих людей закликала протестуючих шахтарів вшанувати хвилиною мовчання пам'ять про загиблих у Слов'янську. У мікрофон провокатори говорили: "Там хлопці за нас стояли і загинули". Більш того, ці люди принесли на площу ящики зі спиртними напоями і закликали гірників поїхати до управління СБУ в Луганській області.

На ці заклики шахтарі не пішли і попросили провокаторів залишити площу. Члени ініціативної групи шахтарської колективу нагадали мітингувальникам, що вони переслідують виключно економічні цілі та попросили не піддаватися на провокації.

Нагадаємо, що станом на ранок, 25 квітня, співробітники ПАТ "Краснодонвугілля", що працюють в першу зміну, змогли потрапити на свої робочі місця. Відновлено видобуток на дев'яти з одинадцяти діючих очисних вибоїв. Всього до виконання своїх посадових обов'язків приступило понад 2100 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram