ГоловнаСуспільствоЖиття

США дозволили українцям десятирічні візи

До цього українці могли отримати візи терміном дії 5 років

США дозволили українцям десятирічні візи
Фото: http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/

Державний департамент США 25 квітня вніс зміни в порядок отримання віз для громадян України, які дозволяють українцям отримувати візи в США строком на 10 років.

"До цього українці могли отримати візи терміном дії 5 років. Тепер Україна в цьому аспекті приєдналася до своїх європейських сусідів - Польщі, Румунії, Болгарії, Кіпру та Хорватії", - повідомляє посольство США.

Українці, яким потрібно відвідати Сполучені Штати на короткий термін у справах бізнесу або з метою відпочинку, зможуть їздити до США протягом десяти років без необхідності оновлення візи. Це вплине на життя десятків тисяч українців і сприятиме їх подорожам до США у справах бізнесу і з метою відпочинку, зазначає посольство.

Віза повинна бути діючою на момент в'їзду подорожуючого в США, але термін дії візи (термін дії, протягом якого візою можна користуватися) не пов'язаний з тривалістю періоду перебування на території США, який дозволено в'їжджаючому департаментом внутрішньої безпеки Сполучених Штатів під час перетину кордону.

Особи, які отримають візи на багаторазовий в'їзд, зможуть здійснювати численні подорожі в США з будь-якою метою, що відповідає цьому типу візи, якщо термін дії їх візи не закінчився і вони не вчинили правопорушень, за які їм могли б заборонити в'їзд до США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram