ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські журналісти вели зйомку прихованою камерою в окулярах, - СБУ

Російські журналісти вели зйомку прихованою камерою в окулярах, - СБУ
Фото: НТВ

Затримані раніше дніпропетровською самообороною журналісти НТВ, знімали стратегічні об'єкти не тільки на звичайні камери, а й на приховану відеокамеру, вмонтовану в окуляри.

Про це повідомили в управлінні СБУ у Дніпропетровській області.

"Під час зйомок іноземні громадяни використовували технічний пристрій закамуфльований під окуляри з вмонтованою відеокамерою високого дозволу, яка має ознаки спеціальних технічних засобів таємного отримання інформації", - йдеться у повідомленні УСБУ.

Чоловіків доправили в управління СБУ у Дніпропетровській області. Один з них пред'явив паспорт громадянина Республіки Білорусь та представився журналістом російського телеканалу НТВ і повідомив, що приїхав для підготовки репортажів про Україну.

Разом з тим у зазначених громадян посвідчення журналістів були відсутні. У іноземців вилучено дві фотокамери, ноутбук та окуляри з вбудованою мініатюрною відеокамерою.

За інформацією УСБУ, експертиза підтвердила, що вилучені окуляри є спеціальним технічним засобом, використання яких, згідно з чинним законодавством, в Україні заборонено.

За даним фактом слідчим відділом УСБУ в Дніпропетровській області розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів для отримання інформації) КК України.

Під час розслідування слідчими встановлено, що громадянин Білорусі здійснив контрабанду спецпристрою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про затримання співробітників російського каналу НТВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram