ГоловнаСуспільствоЖиття

На шахті Ахметова шукають компроміс з гірниками

У переговорний процес включилися профспілкові організації

На шахті Ахметова шукають компроміс з гірниками
архивное фото
Фото: Макс Левин

На "Краснодонвугіллі" переговорний процес відновлено - сторони спільно шукають компроміс

У ПАТ "Краснодонвугілля" триває переговорний процес між керівництвом підприємства та ініціативною групою, сформованою зі співробітників колективу структурних підрозділів.

На даний момент у переговорах також беруть участь профспілкові організації та представники міської влади Краснодона, - повідомляє прес-служба підприємства.

У процесі переговорів сторони визначають шляхи виходу зі сформованої ситуації. За деякими напрямками вже знайдено компроміс. Одне з ключових завдань на цей час - стабілізувати транспортне сполучення між структурними підрозділами, щоб наступні зміни могли працювати в штатному режимі.

На 12:30 на площі біля адміністративного будинку ПАТ "Краснодонвугілля" знаходиться близько 200 осіб. В основному це шахтарі, яких не пустили в другу зміну мітингувальники. Як і раніше автобуси на виїзді були заблоковані, а людей запросили на площу. Водночас потрібно зазначити, що ті співробітники, яких просять вийти з автобусів, наполягають на тому, що необхідно вийти на зміну, щоб не зривати виробництво. Біля адмінбудинку підприємства, за погодженням з переговорною групою, фіксують всіх присутніх, з метою визначити їх приналежність до структурних підрозділів. Також проводяться заходи щодо недопущення до мітингу осіб у нетверезому стані і провокаторів.

Нагадаємо, 22 квітня на мітинг протесту до будівлі ПАТ "Краснодонвугілля" вийшли близько 300 співробіників підприємства, які висунули політичні та економічні вимоги. Всього на підприємстві працює 14 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram