ГоловнаСуспільствоЖиття

Під "Укроборонпромом" пройшов мітинг з вимогою звільнити його керівника

Нове керівництво працює з 21 березня

Під "Укроборонпромом" пройшов мітинг з вимогою звільнити його керівника
Фото: liga.net

Більше 500 активістів сьогодні, 23 квітня, пікетували держконцерн "Укроборонпром" з вимогою негайної відставки нещодавно призначеного керівника підприємства Юрія Терещенка.

Учасники акції висловили своє невдоволення кадровими призначеннями нової влади, оскільки, за словами активістів, вони відбуваються без попереднього громадського обговорення і без узгодження з Майданом, передає РБК-Україна.

"Ми повинні пам'ятати, що ключові посади держави не обмежуються лише міністрами, керівниками обласних УМВС та прокуратури. Ціла низка стратегічно важливих призначень відбувається в тіні. Якщо люстрація від нової влади полягає в тому, щоб потайки, а не публічно, приводити до влади людей з оточення Януковича, то нам не потрібні ні така люстрація, ні така влада", - каже учасник пікету Андрій Шелест.

Активісти закликали Олександра Турчинова та всю вертикаль влади переглянути свою політику кадрових призначень, яка вже не вперше викликає питання у громадськості, але залишається поза полем уваги Люстраційного комітету та уповноваженого Кабміну з боротьби з корупцією.

"Терещенко в різний час займався поставками зброї до Екваторіальної Гвінеї, Китаю, Ірану та Судану. І все це супроводжувалося гучними скандалами. А сьогодні, за нашою інформацією, в той час, коли фактично йде війна з Росією, Терещенко продовжує поставляти російській армії зброю"- повідомили активісти.

Нагадаємо, 21 березня в.о. президента України Олександр Турчинов своїм указом призначив генеральним директором державної компанії "Укроборонпром" Юрія Терещенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram