ГоловнаСуспільствоЖиття

На шахті Ахметова в Луганській області мітингують гірники

Прокуратуру зацікавив страйк шахтарів

У вівторок, 22 квітня, біля будівлі ВАТ "Краснодонвугілля" розпочався мітинг шахтарів, які вимагали від керівництва підприємства підвищити заробітну плату і поліпшити умови праці.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, мітингувальники зібралися біля будівлі ПрАТ "Краснодонвугілля" приблизно о 21:00 22 квітня.

Як розповідають учасники страйку, шахтарі Краснодона вирішили страйкувати 22 квітня на площі Молодої гвардії приблизно о четвертій годині і не працювали всю ніч, повідомляють Подробности.

Біля будівлі підприємства "Краснодонвугілля" зібралося близько 2 тисяч осіб, які висунули вимогу: підвищити зарплату до середньої по Донбасу.

"Учора в Краснодоні був мітинг з приводу референдуму і був інший мітинг. А у нас 22 число - день авансу. Ми отримали по тисячі гривень. Хоча ціни за останній тиждень зросли: бензин подорожчав, хліб подорожчав. Ось один хлопчина і каже: "Вимагаймо підвищення зарплати". Ми його і підтримали", - розповів один із шахтарів "Краснодонвугілля".

За його словами, максимальна зарплата шахтаря на цьому бюджетотворчому для Краснодона підприємстві становить 6000 гривень, тоді як у середньому на Донбасі працівникам забоїв платять по 8-10 тисяч.

Усю ніч шахтарі простояли перед зачиненим офісом компанії. До них виходив генеральний директор "Краснодонвугілля" Олександр Ангеловський, але вимог не задовольнив, тому страйк триватиме.

При цьому політичних вимог страйкарі не висувають.

Станом на 8 ранку біля центрального офісу підприємства залишалися страйкувати близько 500 шахтарів "Краснодонвугілля". Зараз туди сходяться інші співробітники компанії.

Робочий процес на шахтах об'єднання не зупинявся.

Прокуратура міста Краснодон із залученням фахівці органів контролю розпочала перевірку дотримання законодавства з питань оплати праці шахтарів та інших соціально-економічних питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram