ГоловнаСуспільствоПодії

МВС не проводило силових операцій у Слов'янську

Перестрілку обіцяють розслідувати, коли в місті відновлять законність

МВС не проводило силових операцій у Слов'янську
Фото: EPA/UPG

МВС заявляє, що органи внутрішніх справ у ніч із 19 проти 20 квітня не проводили жодних силових операцій у Донецькій області та в місті Слов'янську зокрема.

Про це йдеться у зверненні МВС з приводу стрілянини у Слов'янську. "Водночас не може не насторожувати швидкість, із якою на місці стрілянини з'явилися телевізійні групи російських телеканалів, і очевидно замовний сюжет інформаційних повідомлень у російських ЗМІ. Першоджерелом інформації є ЗМІ, підконтрольні Дмитрові Кисельову, оголошеному персоною нон-грата у ЄС, США і Канаді", - сказано в ньому.

МВС також заявляє, що після захоплення озброєними терористами міста Слов'янська ситуація в місті не контролюється органами внутрішніх справ.

"Після захоплення Слов'янського міського відділення міліції місцевим жителям, зокрема з кримінальним минулим, було видано більш ніж 400 одиниць вогнепальної зброї, що і призводить до травм і жертв", - зазначає міністерство.

Повідомляють, що два пістолети ПМ зі Слов'янського міськвідділення міліції позавчора були вилучені в Донецьку, де двоє громадян у стані алкогольного сп'яніння почали з'ясовувати між собою стосунки з використанням цієї вогнепальної зброї.

"Зважаючи на наявність у місті іноземних диверсантів і незаконних збройних формувань, а також неконтрольованого обігу вогнепальної зброї, Слов'янськ є сьогодні найнебезпечнішим місцем в Україні", - зазначає МВС.

Міністерство обіцяє, що після відновлення на території Слов'янську режиму законності і правопорядку органи внутрішніх справ проведуть розслідування кожного повідомленням в ЗМІ про випадки використання вогнепальної зброї, жертв і поранень.

МВС також звертається до всіх громадян України із закликом здати незареєстровану вогнепальну зброю, в тому числі викрадену з адміністративних будівель МВС і СБУ в Луганській і Донецькій областях.

"Громадяни, які добровільно здали зброю, будуть звільнені від відповідальності, якщо вони не вчинили тяжких злочинів з використанням цієї зброї", - сказано у зверненні.

Нагадаємо, за даними МВС, на в'їзді в Слов'янськ Донецької біля с. Билбасівка вночі, о 2:20, до блокпоста прихильників так званої Донецької народної республіки під'їхали невідомі особи на чотирьох автомобілях і відкрили вогонь. У відповідь теж пролунали постріли. З боку активістів убито трьох людей (два місцеві жителі, 1957 та 1972 р.н., особу третього встановлюють) і трьох поранено.

Нападники на двох автомобілях, близько дванадцяти осіб, забралися з місця події в напрямку Харківської області. При цьому вони взяли зі собою вбитих і поранених, їхня кількість невідома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram