ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Папа Римський побажав миру Україні

На великодній месі в Римі було 150 тисяч осіб

Папа Римський побажав миру Україні
Фото: EPA/UPG

У традиційному зверненні Urbi et Orbi Папа Римський Франциск I закликав усі сторони українського конфлікту об'єднатися і спільно запобігти насильству.

Як повідомляє

"Франс Прес", у неділю на площі Святого Петра в Римі зібралися 150 тисяч осіб на великодню месу, яку відслужив Папа Римський. Потім понтифік виголосив традиційне послання Urbi et Orbi, в якому, за традицією, звертає увагу всіх віруючих на біди сьогоднішнього світу. Згадавши збройні конфлікти в різних частинах світу (Сирія, Африка, Близький Схід), Папа Римський уперше заговорив про Україну.

"Ми молимося тобі, Господь, щоб ти просвітив і надихнув на мирні ініціативи в Україні, щоб усі залучені до конфлікту сторони, за підтримки світової спільноти зробили всі можливі зусилля, щоб уникнути насильства і в дусі єдності та діалогу побудували майбутнє цієї країни", - сказав Франциск I.

Цього року католики та православні святкують Пасху одночасно. Під час недільної великодньої служби перед Папою Римським було виконано старовинне візантійське Великоднє стихіре грецькою мовою. Агентство "Франс Прес" вважає це символом єднання церков у момент, коли криза в Україні оживила давні розбіжності між різними конфесіями.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram