ГоловнаСуспільствоПодії

Інцидент у Слов'янську мав би обґрунтувати вторгнення РФ, - заступниця секретаря РНБО

Довіряти російським ЗМІ не можна, застерігає Сюмар

Інцидент у Слов'янську мав би обґрунтувати вторгнення РФ, - заступниця секретаря РНБО

Заступниця секретаря РНБО Вікторія Сюмар вважає, що характер висвітлення перестрілки на блокпосту в Слов'янську російськими ЗМІ свідчить про інформаційну кампанію для обґрунтування вторгнення Росії в Україну.

Про це вона написала у своєму "Фейсбуці".

"Христос Воскрес! Але навіть святе Воскресіння Христове не зупиняє російську пропаганду від інформаційної війни. Повідомлення російських журналістів про перестрілку між нібито "Правим сектором" і "самооборонцями" у Слов'янську обґрунтовано якимись "візитками Яроша" і "невідомою зброєю", кількість загиблих, яка зростає з кожною годиною, якісь "подробиці", доказів яких ніхто не бачив - це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не тільки російських, а й іноземних ЗМІ", - зазначила Сюмар.

На її думку, задум пропагандистів очевидний: показати, що ситуація в Україні виходить із-під контролю навіть на свята; розгорнути тезу про "громадянську війну" в Україні; здійснити чергову хвилю інформпідготовки для обґрунтування вторгнення.

Сюмар просить журналістів перевіряти інформацію замість того, щоб ставати інструментами в інформаційній війні проти України.

"Російські ЗМІ сьогодні - головне джерело дезінформації про Україну. Готуємо відповідне звернення у провідних світових медіа-компаніях. "Дезу" треба блокувати, а не тиражувати. Посилання на російські медіа має стати прикладом "неякісної журналістики", враховуючи те, як часто там подається відверта брехня, необхідна для підтвердження ідеологічних міфів, придуманих для обслуговування завдань Кремля в контексті війни проти України", - зазначила вона.

Нагадаємо, МВС України повідомляє, що в Слов'янську Донецької області 20 квітня близько 3:00 на блокпосту між двома групами громадян виникла збройна сутичка, внаслідок чого одна людина загинула і три отримали вогнепальні поранення.

Російські ЗМІ пишуть, що на блокпост напав "Правий сектор", МЗС РФ поспішило взяти на озброєння цю версію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram