ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі будують блокпости від сепаратистів

Вахту на блокпостах спільно нестимуть міліціонери, солдати внутрішніх військ та самооборона міста

У Запоріжжі будують блокпости від сепаратистів
Фото: http://z-city.com.ua

Мешканці Запоріжжя будують блокпости на в'їздах в місто, щоб перешкоджати візитам в місто проросійськи налаштованих активістів із інших регіонів країни, а також з Російської Федерації.

Будівництво блокпостів запорожці почали в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рішення про будівництво шести блокпостів на основних в'їздах в Запоріжжя було ухвалене радою оборони області, яку очолює голова облдержадміністрації Валерій Баранов", - розповів координатор штабу народної самооборони Запорізької області Сергій Тиунов.

"Вахту на блокпостах цілодобово спільно нестимуть працівники міліції, солдати внутрішніх військ та бійці народної самооборони Запоріжжя. Головне завдання - контролювати в'їзд у місто, щоб не допустити сюди ті деструктивні елементи, які виступають за відділення південного сходу України, за федералізацію і введення на цю територію російських військ", - пояснив він.

Перший блокпост, побудований з мішків з піском і бетонних блоків місцевою самообороною, з'явився в четвер на трасі Донецьк-Запоріжжя, в декількох кілометрах від обласного центру.

Представники народної самооборони зазначили, що надаватимуть допомогу місцевій міліції в перевірці всіх автомобілів і автобусів, що в'їжджають в місто, "щоб вберегти Запоріжжя від провокаторів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram