ГоловнаСуспільствоЖиття

У ніч проти 9 квітня Росія планує вторгнення в Україну, - Тимчук

Сепаратисти повинні організувати "коридор" через кордон для проходження російської військової техніки

У ніч проти 9 квітня Росія планує вторгнення в Україну, - Тимчук
архивное фото
Фото: Макс Левин

Активність сепаратистів на сході України, яку спостерігаємо вже третю добу, - це початок другого етапу сценарію вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук із посиланням на джерела групи "Інформаційний спротив".

"Зокрема, за нашими даними, сьогодні, за планом ГРУ ГШ ЗС РФ, лідерам сепаратистів віддано вказівки в ніч із 8 на 9 квітня ц.р. організувати "коридор" через державний кордон України для проходження колон військової техніки РФ з російської території", - написав Тимчук на своїй сторінці в мережі Facebook.

Також сепаратисти отримали наказ організовувати провокації із жертвами в містах регіону, додав він.

Аби російська сторона могла це інтерпретувати як "терор української влади проти народу".

Крім того, координатори російського ГРУ, які "працюють" у регіоні, дали вказівку сепаратистам застосовувати зброю під час спроб звільнити захоплені ними адмінбудівлі.

"За нашими даними, українські правоохоронці та спецслужби зараз уживають необхідних заходів для блокування сепаратистських груп. Держприкордонслужба і Збройні сили України проводять заходи з блокування держкордону і оборони прикордонних районів", - зазначає Тимчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram