ГоловнаСуспільствоЖиття

Донецька міліція просить заборонити сепаратистські мітинги в місті

Акції заплановано на 4-6 березня

Донецька міліція просить заборонити сепаратистські мітинги в місті
Фото: предоставлено Денисом Казанским

Донецька міліція просить виконком заборонити призначені на 4-6 квітня мітинги на площі ім. Леніна.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Донецької обласної міліції Костянтин Пожидаєв, повідомляє УНІАН.

"Ми сьогодні подали заявку у виконавчу владу міста Донецька з проханням заборонити мітинг на площі Леніна. Ми мітинги заборонити не можемо", - сказав начальник головкому, коментуючи той факт, що в соціальних мережах звучать сепаратистські заклики до проведення акцій протесту.

При цьому він зазначив, що і міськвиконком не може заборонити мітинги, але може звернутися до суду, який має право винести рішення про заборону.

Пожидаєв також повідомив, що зараз також розглядають питання законності встановлення червоних наметів із символікою КПУ на площі ім. Леніна.

"Зараз проводиться робота з наметами, які встановлені на площі Леніна. Ми дамо оцінку їх законності. Я просто впевнений, що в тих наметах немає жодного комуніста, який там анонсований. Чомусь мені так здається", - сказав правоохоронець.

Нагадаємо, 23 березня в Донецьку пройшов мітинг, під час якого частина активістів ратувала за референдум про перехід до федеративного устрою, інша частина вимагала провести референдум про відокремлення Донецької області від України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram