ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пройшла акція на підтримку дітей з аутизмом

Організатори намагаються привернути увагу до того, що такі діти не можуть нормально вчитися

Сьогодні, 2 квітня, в парку Шевченка в Києві відбулася акція "Відчуй себе аутистом", приурочена до Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Громадські діячі та батьки дітей з аутизмом спробували представити всім охочим картину світу такою, якою її бачать особливі діти - через крихітні деталі до цілісного світосприйняття.

Акцією організатори хотіли привернути увагу до проблем дітей з аутизмом, котрих рік за роком не вирішують в Україні. Зокрема, це стосується навчальних закладів, де у вихователів і вчителів немає розуміння, як поводитися з такими дітьми.

"Згідно зі світовою статистикою, близько 1,5% всіх малюків народжуються з розладами зі спектру аутизму. Це означає, що в Україні в середньому щороку близько 5 тисяч дітей в аутизмом повинні піти в школу. Однак такої можливості більшість із них не має", - повідомляють організатори акції.

Нагадаємо, рівно рік тому батьки дітей з аутизмом проводили акцію під Міністерством освіти із закликом дати їхнім чадам можливість учитися в школі, проте за рік ситуація ніяк не змінилася.

Нагадаємо також, раніше на LB.ua вийшов цикл матеріалів, присвячених дітям з аутизмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram