ГоловнаСуспільствоЖиття

"Правий сектор" пообіцяв віддати "коктейлі Молотова" Національній гвардії

Мазур зазначив, що незареєстровану зброю вони здали раніше

У відділенні "Правого сектору" Києва та Київської області немає незареєстрованої зброї. Про це повідомив під час прес-конференції керівник "Правого сектору" у Київській області Ігор Мазур, інформує Тиждень.ua.

"Ми як організація, яка бачить себе в правовому полі, раніше вже відмовилися від масок, бронежилетів, щитів і арматури. Коли лунає питання зброї, то нам її ніхто не видавав, щоб потім здавати. Більшість з того, що у нас є, зареєстровано. А незареєстрована була запозичена у друзів-мисливців, і ми її вже повернули", - заявив Мазур.

Також він зазначив, що у його сотні, яка входить до Самооборони Майдану залишилися пляшки із запальною сумішшю.

"У нас є пляшки із запальною сумішшю. Ми хочемо їх передати в Нові Петрівці. Думаю, хлопці можуть використовувати їх під час навчань. Скажімо, для знищення макетів бронетехніки", - заявив Мазур.

І додав, що у них є "газова установка, перероблена під вогнемет, яку вони також планують здати".

"Зареєстровану зброю ми не здаємо - це дико. Я не можу відповідати за весь "Правий сектор", але представники руху в Києві та Київській області відтепер зберігатимуть зброю згідно з законом, тобто в сейфах", - зазначив він.

"Ні я, ні Ярош не виступали проти законів України. Можуть бути винятки, якими повинні займатися правоохоронні органи", - заявив він.

На думку Мазура, під час роззброєння спецзагонів міліції вогнепальна зброя могла потрапити в ненадійні руки.

"Є певні групи, які складаються з 10-15 осіб, які не підкоряються нікому. У Києві та області такі групи час від часу намагаються вирішувати свої проблеми за допомогою "залізних аргументів", - заявив він.

Він зазначив, що незареєстровану зброю вони здали раніше.

Як повідомляли, Верховна Рада ухвалила постанову, якою зобов'язала МВС і СБУ роззброїти незаконні збройні формування.

Як відомо, 31 березня ввечері на Хрещатику сталася перестрілка, в результаті якої було поранено три людини. Міліція затримала підозрюваного. Ним виявився активіст "Правого сектору".

На початку березня Міністерство внутрішніх справ України закликало до добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спецзасобів.

За останній місяць у Києві попит на зброю зріс у 30 разів, і "черга" не зменшується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram