ГоловнаСуспільствоЖиття

Під готель "Дніпро" приїхав командир Асавелюк, який керував снайперами на Інститутській (ОНОВЛЕНО)

Міліція оточила готель, у якому розташовано штаб "Правого сектору"

В оточенні навколо готелю "Дніпро" на Хрещатику стоять представники спецпідрозділу СБУ "Альфа", снайпери якого, згідно з опублікованими фотографіями, розстрілювали активістів на вулиці Інститутській 20 лютого.

Про це повідомив LB.ua очевидець.

Окрім того, під "Дніпро" приїхав начальник відділу координації спецпризначення Управління бойової та спеціальної підготовки ГУ ВВ МВС України полковник Сергій Асавелюк, який командував снайперами на Інститутській 20 лютого.

На нього накинулися із запитаннями журналісти. Але його врятував сотник Анатолій Ведмідь, неофіційний радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Зі своїми бійцями Ведмідь вивів Асавелюка з оточення, посадив в автомобіль і відвіз, повідомив LB.ua очевидець.

Згідно з інформацією, всередині готелю перебувають активісти "Правого сектору". Вони домовляються з правоохоронцями про те, щоб вийти з оточення.

Також на місці працюють співробітники Печерського та Шевченківського райвідділів міліції Києва. На місце інциденту прибув заступник голови МВС Микола Величкович.

Оновлення 2.00. Бійці "Альфи" СБУ поїхали з-під готелю "Дніпро".

Кореспондент LB.ua вже повідомляв, що готель, у якому розташовано штаб "Правого сектору", оточили близько 200 представників правоохоронних органів, зокрема спецпідрозділ "Сокіл". Усі бійці - з автоматами. Також, як повідомляє кореспондент, біля входу в готель стоїть вантажна "Газель", у яку "Правий сектор" нібито повинен здати всю зброю.

Нагадаємо, увечері 31 березня стало відомо, що невідомий зчинив стрілянину біля ресторану "Мафія" на вулиці Хрещатик між Майданом Незалежності та Європейською площею. Унаслідок інциденту поранено кількох людей, серед них - коменданта Майдану, заступника голови КМДА Богдана Дубаса.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підтвердив, що стрілянину в Києві почав активіст "Правого сектору", Андрій Козюбчик 1981 р.н.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram