ГоловнаСуспільствоЖиття

"Правий сектор" підтвердив, що до стрілянини в Києві причетний їхній активіст

Стрільця доправили в райвідділення міліції

"Правий сектор" підтвердив, що до стрілянини в Києві причетний їхній активіст
Фото: facebook/mikhailyna.skoryk

Активіста "Правого сектору", який улаштував стрілянину на вулиці Хрещатик у Києві, доправили в райвідділення міліції.

Про це повідомила прес-служба "Правого сектору".

"Сьогодні ввечері, 31 березня 2014 року, поблизу Європейської площі в Києві стався неприємний інцидент за участю представників Самооборони Майдану і "Правого сектору". Непорозуміння, які виникли на побутовому ґрунті, переросли в конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї", - повідомили в прес-службі.

В організації додали, що на місце події відразу прибули співробітники міліції.

"Учасник конфлікту з боку "Правого сектору" добровільно, не протидіючи правоохоронцям, вирушив із ними до райвідділення для з'ясування обставин події", - йдеться в повідомленні.

У "Правому секторі" наголосили, що виступають за об'єктивне розслідування інциденту.

"Ми зацікавлені у встановленні істини, тому не поспішаємо з виправданням. Але ми обіцяємо, що обов'язково зробимо з цього інциденту внутрішні дисциплінарні висновки", - додали в організації.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму Facebook підтвердив, що стрілянину в Києві зчинив активіст "Правого сектору". Міністр додав, що стрільця затримали, він був п'яний. За його інформацією, затриманий - член "Правого сектору" Андрій Козюбчик 1981 року народження.

Нагадаємо, увечері 31 березня стало відомо, що невідомий зчинив стрілянину біля ресторану "Мафія" на вулиці Хрещатик між Майданом Незалежності та Європейською площею. В результаті інциденту поранено, за різними даними, двох чи трьох людей, зокрема Богдана Дубаса, першого заступника голови КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram