ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала групу провокаторів

Майже 40 провокаторів мали дискредитувати мирні акції в Києві

СБУ затримала групу провокаторів

Служба безпеки України припинила діяльність групи осіб, які намагалися дестабілізувати ситуацію в Києві шляхом провокування сутичок, на чолі з колишнім співробітником севастопольського підрозділу військової розвідки Міністерства оборони.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Провокатори в кількості майже 40 осіб на чолі з колишнім співробітником севастопольського підрозділу військової розвідки Міноборони України, громадянином України Сергієм Р. в центрі столиці, на Майдані Незалежності та біля нього, отримали злочинне замовлення на дискредитацію мирних громадських акцій у Києві", - сказано в повідомленні.

22 березня співробітники СБУ і Міністерства внутрішніх справ провели обшук в орендованому цією організацією приміщенні на території одного зі столичних підприємств.

Правоохоронці вилучили пістолет іноземного виробництва, 50 бронежилетів, 40 армійських касок, схожих на ті, що використовували активісти Євромайдану, боєприпаси гладкоствольної та нарізної зброї.

Члени цієї організації також здійснювали незаконний збір персональних даних про громадян України - учасників мітингів, представників громадських об'єднань.

Нагадаємо, секретар РНБО Андрій Парубій звинувачує Росію в продовженні спроб дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах України для того, щоб створити підстави для введення російських військ на українську територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram