ГоловнаСуспільствоЖиття

"Правий сектор" штурмує Раду (оновлено)

Активісти вимагають відставки Арсена Авакова

Активісти "Правого сектору" штурмують будівлю Верховної Ради.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Згідно з повідомленням, до дверей підійшли люди в масках і з битами в руках. Як видно з трансляції "Громадського ТБ", активісти принесли шини, стукають у двері парламенту, розбивають скло на дверях.

Окрім того, активісти кричать "Революція", вимагають відставки глави МВС Арсена Авакова і відправити під трибунал екс-міністра оборони Ігоря Тенюха

Згідно з повідомленням "5 каналу", охорона Верховної Ради забарикадувала зсередини входи в будівлю, також вимкнули світло.

Депутати залишили парламент через підземний перехід.

До мітингувальників виходив віце-спікер Руслан Кошулинський і просив припинити штурм. На заклики спікера Верховної Ради Олександра Турчинова припинити провокацію "Правий сектор" реагує криками "Ганьба!".

Активіст "Правого сектору" Олег Однороженко, який координує дії мітингувальників під Верховною Радою, закликав припинити штурм будівлі парламенту.

"Зберігайте спокій і поводьтеся так, як личить поводитися українцям. Будемо чекати їх реакції", - заявив Однороженко.

При цьому, деякі активісти намагаються вибивати вікна на першому поверсі Раді.

Декількома хвилинами раніше в.о. президента, спікер парламенту Олександр Турчинов заявив про закриття вечірнього засідання Верховної Ради. Депутати продовжать роботу в сесійній залі завтра, 29 березня, о 10:00.

Раніше на Майдані Незалежності відбулося позачергове віче з вимогою відставки в.о. міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Присутні вважають його винним у смерті свого соратника, одного з лідерів "Правого сектору" Олександра Музичка, також відомого як Сашко Білий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram