ГоловнаСуспільствоЖиття

Захист Бакуліна оскаржив його арешт

Екс-глава "Нафтогазу" подав апеляцію на незаконність затримання і утримання під вартою

Захист Бакуліна оскаржив його арешт
Фото: comments.ua

Захист екс-голови правління НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна оскаржив в Апеляційному суді Києва обраний йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

"На сьогодні нами подана апеляційна скарга на незаконність затримання і утримання під вартою", - заявила адвокат Бакуліна Олена Фролова.

Розгляд справи Апеляційним судом міста Києва призначено на 28 березня на 15:00.

Окрім того, захист Бакуліна звернувся до Генеральної прокуратури з проханням розслідувати порушення під час затримання та утримання під вартою.

За словами Фролової, судове засідання про обрання запобіжного заходу проводилося в ніч з 22 на 23 березня (з 21:00 до 5:00).

Адвокат також зазначає, що задокументовані такі порушення з боку старшого слідчого Головного слідчого управління МВС, процесуального керівника-старшого прокурора відділу Генеральної прокуратури, слідчого судді Печерського районного суду міста Києва.

Раніше повідомляли, що Бакулін має намір звернутися до ЄСПЛ після рішення Апеляційного суду. Його інтереси в Європейському суді погодилася представляти адвокат Валентина Теличенко.

Нагадаємо, 21 березня Міністерство внутрішніх справ затримало главу НАК "Нафтогаз" України Євгена Бакуліна за підозрою у розкраданнях коштів в особливо великих розмірах.

23 березня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Бакуліна і призначив заставу 1,5 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram