ГоловнаСуспільствоЖиття

Меджліс закликав владу Криму роззброїти "самооборону"

Щоб запобігти будь-яким випадкам насильства

Меджліс закликав владу Криму роззброїти "самооборону"
Фото: rferl.org

Меджліс кримськотатарського народу закликав владу Криму роззброїти місцеву самооборону.

Про це йдеться у зверненні Меджлісу на Facebook.

"З метою запобігання на кримській землі будь-яким випадкам насильства Меджліс кримськотатарського народу закликає відповідальні сторони... встановити за органами міліції виконання функцій забезпечення особистої безпеки громадян, захисту їхніх прав і свобод, законних інтересів... роззброїти і розформувати всі інші формування громадян, які незаконно взяли на себе функції міліції й інших правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні.

Меджліс наголосив, що засадами взаємин між кримською владою і кримськотатарським народом повинні бути норми Декларації ООН про права корінних народів.

"Також закликаємо владу Криму забезпечити виконання постанови Верховної Ради Автономної Республіки Крим №1208/30-10 від 11 березня 2014 року "Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграцію в кримське суспільство", - акцентовано в повідомленні.

Меджліс також закликав керівників органів державної влади, правоохоронних і судових органів, а також керівників установ, організацій і підприємств усіх форм власності забезпечити рівні умови виконання професійних обов'язків усіма службовцями та працівниками на місцях, виключивши елементи упередження і політичного тиску.

Нагадаємо, 20 березня Верховна Рада України підтримала постанову про гарантії прав кримськотатарського народу в складі України.

Як відомо, Меджліс кримськотатарського народу підтверджує своє визнання України як суверенної та незалежної держави в наявних кордонах і рішуче засуджує акт агресії з боку Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram