ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова КМДА анонсував демонтаж кількох барикад біля Майдану

Бондаренко кличе киян на толоки

Голова КМДА анонсував демонтаж кількох барикад біля Майдану
Фото: LB.ua

Голова КМДА Володимир Бондаренко заявив, що найближчим часом деякі барикади біля Майдану демонтують.

Про це повідомляє прес-служба міськадміністрації.

"Ми плануємо оголосити конкурс на проект меморіалу, який навіки залишився б у пам'яті нащадків. Але для того, щоб почати роботи з відновлення центру, потрібно прибрати деякі барикади, існування яких уже не має сенсу. Разом з активістами Майдану ми дійшли спільної думки, що вже час згортати деякі барикади, розміщені на Парковій алеї, на вулиці Грушевського, на вулиці Прорізній, на Трьохсвятительській т.д.", - сказано в повідомленні.

Водночас, за його словами, сам Майдан буде функціонуватиме.

"Активісти стверджують, що стоятимуть на Майдані принаймні до виборів президента", - зазначив Бондаренко.

Він розповів і про плани з благоустрою Майдану Незалежності та Хрещатику, зазначивши, що ці питання залишаються доволі складним.

"По-перше, активісти Майдану просять не чіпати місця, де загинули їхні товариші, принаймні до того, як мине 40 днів. Ми шанобливо і з розумінням ставимося до цього прохання... По-друге, важливим питанням є відновлення бруківки на центральних вулицях у тих місцях, де активісти використовували її під час протестних акцій. У майбутньому ці місця ми плануємо позначити іншим кольором бруківки, щоб збереглася пам'ять про межі тих трагічних і водночас унікально героїчних днів", - сказав чиновник.

Бондаренко також ініціював толоки з благоустрою щосуботи з 24 березня по 8 травня.

"Перший загальноміський суботник ми організуємо вже найближчої суботи - 22 березня. Я доручив усім службам, які забезпечують прибирання та благоустрій у столиці, а також районним держадміністраціям організувати роботу таким чином, щоб кожен житель Києва мав можливість долучитися до цієї справи", - зазначив він.

Також заплановано, що протягом двомісячника з благоустрою пройдуть локальні толоки в кожному мікрорайоні столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram