ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

У Криму зникли вже три священики УГКЦ

Телефони священнослужителів вимкнені

У Криму зникли вже три священики УГКЦ
Николай Квич

У Криму зникли три священики Української греко-католицької церкви.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби УГКЦ. "У неділю близько 14:00 удруге

зник священик УГКЦ Микола Квич у Севастополі.

Останнє, що встиг повідомити: "Якщо я більше не вийду на зв'язок, то повідомте: до мене ломляться у квартиру по вул. Хрустальова. Це міліція і проросійська "самооборона", їх багато, двері металеві, але я не знаю, скільки витримають". Зараз обидва телефони отця Миколи вимкнені, хоча під час учорашнього арешту й обшуку у квартирі його телефони були ввімкнені", - йдеться в повідомленні.

"Сьогодні близько 12:00,спілкувався з о. Миколою. Він розповідав про те, що до нього для проведення інтерв'ю прийдуть фінські журналісти. Як потім стало відомо, на момент нападу вони могли перебувати в його квартирі", - повідомив керівник департаменту інформації УГКЦ о. Ігор Яців.

Водночас парафіяни УГКЦ з Євпаторії повідомили, що зник також і їхній священик Богдан Костецький. Учора він повернувся з Тернопільської області, куди вивіз родину. У суботу о 22:00 він повідомив дружину, що вже дістався до Криму, а потім зник. Телефони о. Богдан також вимкнені.

"Щойно стало відомо про те, що зник також Ігор Гаврилов. За попередньою інформацією, він перебував в автомобілі разом з о. Богданом Костецьким. Місце знаходження зниклих священиків невідоме", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що не відомо також і місцезнаходження трьох автомайданівців, серед яких і син народного депутата Анатолія Гриценка Олексій. Вони зникли 14 березня. За останніми даними, активісти могли перебувати на базі "Беркута" в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram