ГоловнаСуспільствоПодії

Під час стрілянини в Харкові 5 людей отримали поранення

Серед них - міліціонер, який отримав важке поранення

Під час стрілянини в Харкові 5 людей отримали поранення
Фото: http://glavnoe.ua/

Під час конфлікту із застосуванням зброї в Харкові у ніч на 15 березня загинуло двоє людей, важке поранення отримав співробітник міліції, постраждали ще четверо осіб.

Про це повідомляє ГУ МВС у Харківській області.

Загинули 20- і 31-річний чоловіки.

Важке поранення отримав 29-річний старший лейтенант міліції. Ще четверо осіб ушпиталено в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги.

"Завдяки чіткій і злагодженій роботі правоохоронних органів, конфлікт вдалося локалізувати, затримати близько 30 причетних до нього осіб з обох сторін і вилучити зброю. Зараз всіх їх доставили у територіальні підрозділи міліції, де з ними проводять відповідні слідчі дії", - сказано в повідомленні.

Розпочато кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу - п.п.1, 5, 15, ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч.2 ст.294 (організація масових заворушень, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків) і ст.348 (замах на життя працівника правоохоронного органу). Максимальне покарання, передбачене за вчинення зазначених злочинів - довічне ув'язнення.

Харківське видання "Главное" викладає хронологію подій. Заінформацією  видання, увечері в п'ятницю, 14 березня, близько 21.30 на площі Свободи відбувся конфлікт між людьми з георгіївськими стрічками і невідомими. Люди з георгіївськими стрічками називають невідомих "Правим сектором", губернатор області Ігор Балута - провокаторами. За його інформацією, провокація почалася на пл. Свободи, коли до групи проросійських мітингувальників під'їхав мікроавтобус Фольксваген-Транспортер з дніпропетровськими номерами. Як зазначив Балута, вказаний автомобіль перебуває у розшуку з моменту попередньої провокації, влаштованої в Харкові кілька днів тому.

Пасажири автобуса нібито навмисно вступили в конфлікт з проросійськими активістами, після чого поїхали на вул. Римарську до офісу "Просвіти", де і припаркували автомобіль. За ними попрямували проросійські активісти, які до того часу вже встигли викликати "допомогу" в особі молодиків з "Оплоту".

Група людей з георгіївськими стрічками спробувала захопити приміщення на Римарській, 18 штурмом. Між двома сторонами конфлікту відбулася стрілянина.

Про обох загиблих чоловіків, як зазначив Балута, вогнепальні поранення. У одного - дробом. Імовірно, загиблі - люди з боку нападників (тобто з групи з георгіївськими стрічками), сказав Балута.

Понад сім годин представники "Патріота України" (організація входить до "Правого сектору") на чолі з Андрієм Білецьким залишалися в будівлі на Римарській, 18 - вони забарикадувалися в приміщенні. Після багатогодинних переговорів, у яких брали участь мер Харкова Геннадій Кернес, губернатор Ігор Балута, прокурор Харкова Євген Попович, начальник слідчого управління Микола Фоменко, близько 4.30 всі люди, що перебували в приміщенні (всього - до сорока осіб), вийшли на вулицю. Їх посадили в автобуси і відвезли в ізолятори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram