ГоловнаСуспільствоПодії

Аваков підтвердив загибель двох людей у ​​Харкові

Затримано близько тридцяти чоловік з обох сторін конфлікту

Аваков підтвердив загибель двох людей у ​​Харкові
Участники столкновений в Харькове

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підтвердив загибель двох осіб під час стрілянини в Харкові у ніч з 14 на 15 березня.

Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

"За підсумками нічної стрілянини радикалів у Харкові. До ранку ситуація розрядилася. На місці сутички працюють криміналісти. Затримано близько тридцяти чоловік з обох сторін конфлікту. Двоє вбитих, кілька людей поранено, у тому числі важко поранений міліціонер. В обох сторін вилучено зброю. Йдуть слідчі дії", - написав міністр.

Нагадаємо, конфлікт у Харкові між націоналістами та проросійськими активістами почався ввечері 14 березня. Приводом стала перепалка на площі Свободи, під час якої проросійські активісти розбили вікно мікроавтобуса, де ймовірно перебували націоналісти. Після цього мікроавтобус виїхав з площі на Римарську вулицю, по дорозі збивши з ніг одного з проросійських активістів. У результаті протистояння перенеслося до офісу "Просвіти" на вулиці Римарській, де розташований також офіс організації "Патріот України". Націоналісти забарикадувалися в будівлі, проросійські організації її штурмували.

Під час конфлікту сторони застосовували світлошумові гранати і пляшки із запальною сумішшю. Також повідомляється про застосування вогнепальної зброї, зокрема автоматичної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram