ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція ідентифікувала 300 учасників бійки в Донецьку

Начальник ГУМВС вважає, що міліціонери діяли "вміло і злагоджено"

Міліція ідентифікувала 300 учасників бійки в Донецьку
Фото: EPA/UPG

Міліція ідентифікувала трьохсот активних учасників масової бійки в центрі Донецька 13 березня.

Про це заявив на брифінгу начальник обласного головкому міліції Костянтин Пожидаєв, повідомляється на сайті ГУМВС в області.

"Начальник головкому повідомив, що всю ніч міліція вживала заходів щодо встановлення осіб, причетних до події конфлікту

. 4 осіб затримано, ідентифіковано за фото-, відеоматеріалами понад 300 осіб, яких доставляють зараз в міліцію для проведення з ними слідчих дій", - сказано в повідомленні.

Пожидаєв додав, що в обох мітингах, що пройшли увечері в Донецьку, взяло участь близько 2,5 тисяч осіб. Охорону громадського порядку здійснювали 300 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України.

Вже наприкінці мітингу, коли основна частина людей покинула площу, спровокувано конфлікт, який переріс у масову бійку.

Пожидаєв заявив, що міліція "діяла вміло і злагоджено". При цьому він повідомив, що призначив службове розслідування щодо дій міліціонерів.

У свою чергу, присутній на брифінгу прокурор Донецької області Микола Франтовський повідомив, що прокуратура почала перевірку посадових осіб органів місцевого самоврядування та влади, щоб з'ясувати, чому дозволили проведення двох мітингів на одній території і практично в один час.

Прокурор також зазначив, що є питання і претензії до органів внутрішніх справ. Під час розслідування відкритого з цього приводу кримінального провадження з'ясують причини бездіяльності працівників міліції.

Нагадаємо, 13 березня учасники проросійського мітингу напали на мітингувальників за цілісність України. Тілесні ушкодження отримали 29 осіб, 4 з них перебувають у лікарні, а 22-річний уродженець Тореза, член партії "Свобода", отримав тілесні пошкодження, несумісні з життям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram