ГоловнаСуспільствоЖиття

"Коммерсантъ-Украина" закрили після бунту редакції проти цензури

Журналісти відмовилися випускати номер зі спущеним "згори" текстом

"Коммерсантъ-Украина" закрили після бунту редакції проти цензури

Російський видавничий дім "КоммерсантЪ" закрив газету і сайт "Коммерсантъ-Украина" не через економічні причини, як офіційно заявляв його гендиректор.

Про це повідомляє видання "Телекритика" з посиланням на кілька джерел у редакції.

"Річ точно не в грошах - нам в цьому місяці навіть зарплату підняли на 10%, - розповіло одне з джерел. - Можливо, це пов'язано з російсько-українськими подіями. У росіян інша точка зору на них".

Інше джерело розповіло, що в середу стався конфлікт з російськими видавцями щодо центрального матеріалу першої шпальти.

Українська редакція підготувала матеріал про російсько-українські події, в якому зібрала заяви Андрія Парубія, адмірала Ігоря Тенюха, російського Міноборони, віце-адмірала Ігоря Кабаненка та незалежних експертів.

Росіяни, подивившись на матеріал, наказали знімати його і замість цього ставити текст, який вийшов у четвер у російській газеті.

Українська редакція спочатку поставила цей текст, а потім вирішила цього не робити і не випускати номер взагалі.

"І сьогодні вранці ми побачили заяву (гендиректора видавничого дому Павла) Філенкова", - розповіло джерело. Фактично співробітники українського "Коммерсанта" дізналися про закриття газети з Інтернету.

Як відомо, в четвер черговий випуск газети не вийшов у світ. Окрім того, сайт kommersant.ua зараз перенаправляє відвідувачів на ресурс kommersant.ru. При цьому архів сайту (всі номери газети викладалися в мережу) недоступний - сайт практично знищено.

Газета видавалася з літа 2005 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram