ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ попередила СК РФ про неприпустимість втручання у справи України

Українська сторона заявила, що володіє всіма передбаченими законодавством приводами і підставами для порушення справи проти адмірала Вітка

ГПУ попередила СК РФ про неприпустимість втручання у справи України
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України попереджає Слідчий комітет РФ про неприпустимість втручання у внутрішні справи України.

Про це йдеться в заяві ГПУ, яку поширила прес-служба відомства.

"ГПУ володіє усіма, передбаченими чинним законодавством приводами та підставами для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення у період з 28 лютого по 4 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим диверсій та підбурювань військовослужбовців Збройних Сил України до вчинення державної зради з боку військових підрозділів Російської Федерації на чолі із командувачем Чорноморським Флотом РФ віце-адміралом Олександром Вітком", - йдеться в заяві.

Досудове розслідування вищевказаних кримінальних правопорушень є виключною компетенцією правоохоронних органів України, оскільки кримінальне провадження здійснюється на території України у порядку, визначеному Кримінальним процесуальним кодексом України відповідно до вимог ст.ст. 4, 6 цього Кодексу, підкреслили в ГПУ.

"Наголошуємо, що у разі офіційного підтвердження інформації про порушення кримінальної справи Слідчим комітетом Російської Федерації щодо посадових осіб Генеральної прокуратури України це буде розцінено як втручання у внутрішні справи України", - акцентували в ГПУ.

Нагадаємо, 12 березня Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо посадових осіб ГПУ.

Приводом для такого кроку стало порушення Генеральною прокуратурою України кримінальної справи проти командувача Чорноморського флоту віце-адмірала Олександра Вітка. Як відомо, російські військові з 26 лютого щодня здійснюють спроби захопити військові частини Збройних сил України в Криму.

Окремі командувачі російських військ постійно ведуть переговори з українськими військовими, примушуючи їх вчинити державну зраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram