ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські солдати захопили пост радіотехнічної розвідки в Криму

Також два КамАЗи з російськими солдатами прибули до українського радіотехнічного батальйону на горі Ай-Петрі

Російські солдати захопили пост радіотехнічної розвідки в Криму
Фото: EPA/UPG

Російські військові ввечері в середу захопили пост радіотехнічної розвідки на заході Криму.

Про це повідомив начальник кримського медіа-центру Міністерства оборони України Владислав Селезньов на своїй сторінці в Facebook.

"О 17.00 пост радіотехнічної розвідки в селі Оленівка після ультиматуму захоплено російськими солдатами. Українські військові моряки демонтували основні блоки станції, але не покинули військове містечко, перебувають на території об'єкту", - написав Селезньов.

За його даними, зараз на території військового об'єкту знаходиться начальник станції, персонал посту й кілька озброєних військовослужбовців РФ.

Селезньов додав, що українські військовослужбовці без зброї.

Також Селезньов з посиланням на прес-центр Повітряних сил ЗС України повідомив, що по периметру території окремого радіотехнічного батальйону "Ай-Петрі" розміщені 30 автоматників РФ.

"Російські військовослужбовці в ході переговорів з командиром радіотехнічного батальйону заявили, що за їх інформацією, можливі провокації з боку третьої сторони щодо українських солдатів, і вони уповноважені забезпечити безпеку українських військовослужбовців", - повідомив він.

За інформацією представника Міноборони, військові вимагали виключити всю апаратуру контролю за повітряним простором. Також під контролем російських військових знаходиться пункт "Украероруху".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram