ГоловнаСуспільствоПодії

Російського історика, який виступив проти війни з Україною, звільняють з МДІМВ

Зубов опублікував блог "Це вже було" на LB.ua

Російського історика, який виступив проти війни з Україною, звільняють з МДІМВ
Фото: Андрей Зубов

Історика і політолога, професора кафедри філософії Андрія Зубова, який написав блог "Це вже було" на LB.ua, звільняють з МДІМВ.

Про це повідомила на своїй сторінці в "Фейсбук" дочка професора Ірина Бобринська.

"Через зав. кафедри філософії моєму батькові, Андрію Зубову, передано, що ректор МДІМВ звільняє його з інституту", - повідомила вона.

Зазначимо, 1 березня в газеті "Відомості" з'явилася стаття Андрія Зубова "Це вже було". 2 березня на LB.ua з'явився блог історика з такою самою назвою. У матеріалі Зубов вказує на загальні риси нинішньої кризи у відносинах між Росією і Україною через Крим та приєднання Австрії до Третього Рейху 1938 року.

"Вона починається словами: "Друзі. Ми на порозі. Ми на порозі невключення нового суб'єкта до складу РФ. Ми на порозі повного руйнування системи міжнародних договорів, економічного хаосу та політичної диктатури. Ми на порозі війни з нашим найближчим, найспорідненішим народом України, різкого погіршення відносин з Європою і Америкою, на порозі холодної, а, можливо, і гарячої війни з ними", - підкреслює історик.

Зубов закликає росіян схаменутися і зупинитися.

"Наші політики втягують наш народ у страшну, в страхітливу авантюру. Історичний досвід говорить, що нічого так не обійдеться. Ми не повинні вестися, як повелися свого часу німці на обіцянки Геббельса і Гітлера. Заради миру в нашій країні, заради її справжнього відродження, заради миру і справжньої дружності на просторах Росії історичної, розділеної нині на багато держав, скажемо "ні" цій божевільній і, головне, зовсім непотрібній агресії", - закликає професор.

Довідка. Андрій Зубов (1952 р. н.) - доктор історичних наук, професор кафедри релігієзнавства, філософії та віроповчальних дисциплін Філософсько-богословського факультету Російського православного інституту св. Іоанна Богослова. Професор кафедри філософії МДІМВ, генеральний директор Центру "Церква і Міжнародні відносини" МДІМВ, колишній член Синодальної біблійно-богословської комісії і Міжсоборної присутності Російської православної церкви, один із авторів Основ соціальної концепції Російської православної церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram