ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі просять самостійно не приходити у військкомати

Військові комісаріати укомплектовують до штату воєнного часу

В Одеській області на двотижневі навчальні збори викликають тільки тих військовослужбовців запасу, які закріплені за військкоматами. Інші категорії військовозобов'язаних осіб наразі не задіяні.

Як повідомляє місцевий сайт dumskaya.net, про це на брифінгу в облдержадміністрації заявив військовий комісар області полковник Юрій Піскун.

За його словами, вчора о 17:48 було отримано сигнал на проведення заходів із доукомплектування всіх військових комісаріатів області до штатів воєнного часу.

Закріплені за комісаріатами особи викликані на двотижневі навчальні збори. Заняття з ними розпочнуться завтра і проходитимуть щодня з 8:00 до 17:00. Ночувати резервісти будуть вдома. Коли збори завершаться, їм видадуть добові та середню зарплату за поданими документами.

"Зброю та форму видавати не будуть. Я хочу наголосити, що не йдеться про мобілізацію, людей в бойові частини направляти не заплановано. Наразі", - заявив комісар.

Піскун додав, що всього викликали 1104 людей, наразі було 564. До 18:00, упевнений офіцер, прибудуть усі.

Якщо, не дай Боже, оголосять загальну мобілізацію, військкомати розгорнуть центри оповіщення, через які інформуватимуть військовозобов'язаних про місця зборів. Самостійно приходити у військкомати не треба.

У Києві тих, хто приходить у військкомати самостійно, теж відправляють додому, записавши контакти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram