ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

У Сумах не було штурму кафедрального собору (ВИПРАВЛЕНО)

Сьогодні в Сумах штурмували єпархіальне управління

Сьогодні вдень бойовики-радикали намагалися штурмували Сумське єпархіальне управління Московського патріархату. При цьому вони прикривалися нібито волею Київського патріархату

Зокрема, повідомляли, що штурмувальники вимагали звільнити приміщення управління та передати його в їх руки. При цьому в Київському патріархаті від будь-яких атак категорично відхрещувалися.

Радикали, які атакували єпархію, пообіцяли повернутися ввечері та закидати кафедральний собор коктейлями Молотова в тому випадку, якщо приміщення єпархіального управління не звільнять.

Журналісти місцевого видання "Панорама" цю інформацію спростовують, заявляючи, що спроб штурму не було і інформація очевидців викладена некоректно.

"Причиною появи інформації про підготовку захоплення храмів УПЦ МП став візит декількох сумчан 25 лютого до єпископа Сумського й Охтирського УПЦ МП Євлогія з метою домовитися про спільні служіннях двох патріархатів в храмах. Єпископ Євлогій по прямій трансляції з Спасо-Преображенського храму заявив, що представники цієї групи, зокрема Микола Карпенко, нібито погрожував йому насильством у разі, якщо такі служіння не почнуться. Ми зв'язалися з Миколою Карпенком, який заявив, що ніяких погроз з його боку не було, а був лише мирний діалог", - йдеться на сайті видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram