ГоловнаСуспільствоЖиття

Волинський "беркут" розповів про снайперів і гроші

Спецпризначенці стверджують, що від бойової зброї відмовилися, а заробіток готові віддати сім'ям постраждалих на Майдані

Волинський "беркут" розповів про снайперів і гроші
Фото: EPA/UPG

Командир дислокованого в Луцьку загону спецпідрозділу "Беркут" Дмитро Бєляєв заявив, що 18 лютого 12 його підлеглих постраждали від прицільного вогню зі снайперської гвинтівки.

Він також стверджує, що перед цим його рота відмовилася брати на озброєння автомати Калашникова. Це зафіксовано в рапорті командира на ім'я тодішнього міністра Захарченка, повідомляє "ТВi".

Замість цього, розповів Бєляєв, "Беркут" зі східних областей 18 лютого озброїли саме автоматами Калашникова. Спецпризначенці підтвердили, що в Києві люди в чорному стріляли по мітингувальниках, а також те, що на Майдан періодично запускали "тітушек", розпізнавальними знаками яких були жовті стрічки на обох рукавах.

Від помічника, неназваного Бєляєвим, депутата від Партії регіонів "беркутівці" отримували в пакетах премії. Суми зростали залежно від ускладнення ситуації в столиці. Командир заявив, що хоче віддати свій столичний "заробіток" (близько 20 тисяч гривень) сім'ям загиблих волинян.

Півсотні волинських "беркутівців" в неділю пізно ввечері протягом чотирьох годин публічно каялися на Театральній площі Луцька.

Активістам "Правого сектору" ледве вдалося стримати людей від публічної розправи зі спецпризначенцями. Всі вони написали рапорти на звільнення.

Волинський "Беркут" виїжджав до Києва двічі - 23 листопада і 14 лютого. Їздив не весь особовий склад. Бійці розповіли, що мали при собі тільки спецзасоби, деякі - пневматичну зброю та сім гранат "Терен". Волинян "тримали в резерві", бо не довіряли повністю.

Луцький Євромайдан також змусив подати у відставку начальника громадської безпеки Волинського УМВС Василя Поліщука. Причина - дії правоохоронців 19 лютого під час штурму активістами УМВС. Тоді назустріч мітингувальникам з міліції полетіли газові гранати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram