ГоловнаСуспільствоПодії

"Васильківських терористів" звільнили під підписку про невиїзд

Розгляд апеляції на вирок відбудеться 26 березня

"Васильківських терористів" звільнили під підписку про невиїзд
Фото: 20khvylyn.com

Апеляційний суд Київської області звільнив з-під варти під підписку про невиїзд так званих "васильківських терористів" Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза, засуджених до 6 років ув'язнення за нібито намір підірвати пам'ятник Леніну в Борисполі в День незалежності України 2011 року.

Як повідомляє УНІАН, відповідну постанову оголосив суддя Апеляційного суду Олег Левчук під час підготовчого засідання з розгляду апеляційної скарги адвокатів на вирок засудженим.

"Клопотання захисників задовольнити. Запобіжний захід щодо Мосійчука, Шпари та Бевза замінити на підписку про невиїзд. За рішенням суду з-під варти звільнити негайно", - наголошено в постанові суду.

Безпосередній розгляд апеляційної скарги на вирок відбудеться 26 березня о 10:30.

Під час судового засідання суд запитав у представника прокуратури його думку про заявлене клопотання про заміну засудженим запобіжного заходу й отримав відповідь: "Я покладаюся на рішення суду. Не маю серйозних заперечень".

Нагадаємо, 22 серпня 2011 року у Василькові Київської області працівники СБУ вилучили нібито вибуховий пристрій. СБУ затримала двох депутатів Васильківської міської ради Мосійчука та Бевза та помічника депутата Шпару, яких звинуватили в підготовці теракту, а саме - підриву пам'ятника Леніну в Борисполі. Сам пам'ятник на той момент уже був демонтований за рішенням Бориспільської міської ради.

10 січня 2014 року Києво-Святошинський райсуд виніс вирок фігурантам справи - 6 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram