ГоловнаСуспільствоЖиття

Луцькому "Беркуту" платили по 10 тис. грн, а по бійцях прицільно стріляли

Бійці на колінах просили пробачення

Луцькому "Беркуту" платили по 10 тис. грн, а по бійцях прицільно стріляли
Фото: EPA/UPG

На центральній площі Луцька близько 40 співробітників спецпідрозділу "Беркут" принесли вибачення і відповіли на питання людей.

Публічний допит і вибачення працівників "Беркута" влаштували на Театральній площі міста.

Співробітники "Беркуту" ставали на коліна, повідомляють "Волинські новини". Керівник "Правого сектора" Павло Данильчук оголосив людям, що військові стають на коліна тільки, якщо вони цього хочуть.

Кожен співробітник "Беркута" виходив на сцену і відповідав на запитання. Зокрема, про те, чи їх залучили для придушення протестів у Києві, чи застосовували силу і зброю проти людей, скільки отримали грошей і чи готові просити вибачення.

Частини бійців під час заворушень у Києві не було. Хтось стверджував, що був тільки водієм. Жоден не зізнався, що стріляв і бив людей. Деякі з бійців були в столиці майже два місяці, з 24 листопада 2013 року і отримали, за їх словами, заохочення в розмірі 10 тисяч гривень.

Фото: www.volynnews.com

Крім того, "беркутівці" стверджували, що їм не видавали зброю, а лише спецзасоби - кийки, газові балончики та щити. А в останні дні - "кинули як кошенят", щоб вони їхали самостійно з Києва.

До того ж, командир спецпідрозділу Дмитро Бєляєв розповів, що 18 лютого 12 його людей потрапили під кулі за 5 хвилин. Цю інформацію він повідомив керівництву в рапорті, який подав на ім'я колишнього міністра МВС Захарченко.

Доповнює, що тоді ж відмовився приймати автомати Калашникова для озброєння своїх бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram