ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

УПЦ КП закликала до створення єдиної Української православної церкви

Поділ православної церкви в Україні триває вже більш ніж 20 років

УПЦ КП закликала до створення єдиної Української православної церкви
Фото: odessa.net

Синод Української православної церкви Київського патріархату закликає Українську православну церкву Московського патріархату і частину Української автокефальної церкви об'єднатися в єдину помісну Українську православну церкву.

Про це йдеться у зверненнях Синоду УПЦ КП про необхідність невідкладного подолання поділу Православної церкви в Україні.

"У цей трагічний і доленосний момент історії українського народу як ніколи очевидна необхідність подолати розділення православної церкви в Україні, що триває вже більш ніж 20 років, і утворити в Україні єдину помісну Українську православну церкву", - йдеться в повідомленні Синоду, яке цитує Релігійно-інформаційна служба України.

У зверненні наголошено, що нинішній поділ тісно пов'язаний з поділом у суспільстві.

"Нам слід відкинути всі колишні образи і залишити в минулому суперечки. Необхідно негайно розпочати діалог про об'єднання в єдину помісну православну церкву", - йдеться в повідомленні.

"Від слів про необхідність об'єднання необхідно переходити до справ, бо тільки у справах видно щирість нашого спільного бажання припинити поділ Церкви в Україні", - наголосили в УПЦ КП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram