ГоловнаСуспільствоПодії

"Беркут" на Майдані побив вагітну дівчину, у неї стався викидень

Один із бійців намагався зупинити колег, але ті його не послухали

"Беркут" на Майдані побив вагітну дівчину, у неї стався викидень
Фото: EPA/UPG

Коли 18 лютого бійці "Беркута" виносили комп'ютери з Будинку профспілок на Майдані, вони побили вагітну дівчину, яка намагалася записати те, що відбувається на відео. Про це LB.ua розповіла адвокат дівчини Ксенія Проконова.

"З нею був молодий чоловік, він зараз у ІТТ в Косогірному провулку, - розповідає адвокат. Били і його, і її - тягали за волосся тощо. Один із бійців намагався умовити своїх колег припинити, говорив: "Це ж дівчина, припиніть!", але його ніхто не послухав". Дівчину, чиє ім'я наразі просять не називати, затримали. У затриманні брали участь не тільки "беркутівці", але і співробітники Печерського РВВС. Її доставили до Солом'янського РВВС, а потім - в ІТТ в Косогірному провулку".

"Там у неї почалася кровотеча. Привезли в 18 лікарню. Виявилося, що дівчина була вагітна, і у неї стався викидень", - говорить Проконова.

Оскільки раніше у дівчини був державний адвокат, точно невідомо, який запобіжний захід їй обрали - є рішення і про утримання під вартою, і про особисте зобов'язання.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада проголосувала за негайну амністію учасників Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram